IMG-89aae61be0552143f49b8a38bb5d71e9-V.jpg (239 KB)

Specijalizirana, certifikovana edukacija refleksologija stopala
Wellness ritual "Hod po oblacima" Wellness Akademije Pedja Filipović
Datum i mjesto održavanja: Trebinje 23.novembar 2022.
Vrijeme održavanja: 9-19h

TEORETSKI DIO

-Anatomsko fiziološki postulati refleksne masaže stopala
-Topografija refleksnih zona na stopalima
-Indikacije i kontraindikacije za izvodjenje masaže

PRAKTIČNI DEO
-Priprema klijenta ( piling stopala, mirisne i opuštajuće kupke, maska )  i uvod u ritual kroz antistres masažu glave i opuštanje celog tela
-Detaljna masaža svih zona  
-Prikaz i funkcije pojedinih pokreta akupresure i masaže stopala
-Kombinatorika refleksologije stopala sa ostalim antistres programima ,masažama i ritualima

Organska REFLEKSOLOŠKA holističke  masaza stopala

Polaznici nakon edukacija dobivaju certifikat Wellness Akademije Pedja Filipović - WAPF

 

TRETMAN LIMFNE  DRENAŽE  – 24 SATA EDUKACIJE

Polaznici dobijaju skriptu u elektronskom formatu u kojoj je do detalja opisan tretman.

Cena edukacije - 250 evra

Program edukacije obuhvata kompletnu limfnodrenažnu masažu tela i lica ,sa širokim spektrom primene za rad u vašem salonu, ordinaciji, wellness centru, hotelu... Sa dobrom limfnom drenažom možete iskreirati tretmane, koji pored toga što pokreću izbacivanje viška vode iz tela, utiču na detoksifikaciju, podrška su u procesu skidanja viška kilograma, restrikciji edema,. Takodje, sastavni  su deo pilinga, pakovanja tela a i posebno su zastupljeni u anticelulitnim programima, kao i u wellness tretmanima i ritualima kako za telo, tako i za lice.

Ovo je tretman koji posebno preferiraju klijenti koji zadržavaju višak vode u telu, često je sastavni deo i anticelulitnih programa, ali ima i terapeutski efekat snažan...)

Tretman za oslobadjanje tela od viška nakupljene vode u medjućelijskom prostoru, ima izražene anti stres efekte kao i detoksifikacije organizma. Pomaže vam da se oslobodite osećaja nadutosti u stomaku, nogama, rukama, licu...

Limfna drenaža je preventivna i kurativna metoda kojom se stimuliše nesmetan protok limfe čime se organizam detoksifikuje a otečeni ekstremiteti vraćaju obimom u normalno stanje. Ukoliko se primenjuje preventivno ima izuzetno dejstvo na oslobadjanje organizma od nakupljenih toksina, osećaja težine i metaboličkih otoka, čisteći medjućelijsku slobodnu tečnost i stvarajući osećaj «čistog-laganog» tela , a ako se koristi kurativno- u cilju lečenja     ima za cilj resorpciju otoka iz ekstremiteta, posebno posle trauma, hirurških zahvata, limfedema.

Pantha rei iskreirao sam kao potrebu svakodnevnog života a isključivo u preventivne svrhe kao i metod pomoći u sklopu tretmana detoksifikacije, anticelulitnih programa, wellness i spa programa u pomoći uspešnosti redukcionih dijeta , anti stres programa i izbacivanja viška zadržane vode u medjućelijskom prostoru. Molim vas, ukoliko postoji bilo kakav zdravstveni problem zbog koga su nastali problemi sa limfedemima, terapiju ne radite dok se ne konsultujete sa lekarom.Potrebno je da poslednji obrok bude minimalno 3 sata pre tretmana, ukoliko je „stomak pun“ ne primenjujte tretman.

Limfni sistem je dodatni put kojim medjućelijska tečnost otiče u krv. Bogata je belančevinama, krupnim česticama i bakterijama. Ima zadatak da stvara i transportuje limfu, stvaranje limfocita, da štiti od infekcija.

Limfni sudovi izgledaju kao nizovi perli koji su na pojedinim mestima presečeni limfnim čvorovima.  U limfnim čvorovima se vrši filtriranje limfe i zadražavaju se bakterije, oštećene ćelije, zrnca prašine... U limfnim čvorovima se stvaraju limfociti i monociti koji imaju odbrambenu ulogu organizma. Veće grupe limfnih čvorova se nalaze u preponi, zatkolenoj jami, pazušnoj jami,lakatnom pregibu, u vratu u trbušnoj jami.

Manuelna limfna drenaža sastoji se od niza laganih pokreta- pumpanja, upijača, pokreta kašike, leptirovih krila, pokret palčevima koji podseća na otvaranje konzerve otvaračem, cedjenja-obruč napravljen od palčeva i ostalih prstiju.

IMG-49a172de4ab656a74050a822876f5a30-V.jpg (283 KB)

Kratke reference za Pantha rei

Edukaciju za autorsku limfnu drenažu PANTHA REI WAPF do sada (a " rodjena" je u maju 2002 godine.)- uspešno su prošli inkorporirali u svoj rad, fizioterapeuti i wellness terapeuti renomiranih institucija:

TERMANA LAŠKO – Slovenija

TERME OLIMIA -Slovenija

TERME TUHELJ – Hrvatska

MEDICAL SPA ASOCIJACIJA CRNE GORE

UDRUŽENJE FIZIOTERAPEUTA CRNE GORE – Crna Gora, edukacija u Institutu „Simo Milošević“ Igalo

HgOTEL  MEDITERAN- Bečići,Crna Gora

UDRUŽENJE FIZIOTERAPEUTA REPUBLIKE SRPSKE -Republika Srpska ,edukacija u Institutu „ Dr Miroslav Zotović“ Banja Luka

PANEVROPSKI UNIVERZITET „APEIRON“ studenti fizioterapije u Banja Luci

SPECIJALNA BOLNICA ZA REHABILITACIJU BANJA KOVILJAČA- Srbija

INSTITUT NIŠKA BANJA- Niška banja,Srbija

RIBARSKA BANJA – Srbija

PROLOM BANJA- Srbija

LUKOVSKA BANJA- Srbija

MERKUR- Vrnjačka Banja- terapeuti wellness centra FONS ROMANUS

HOTEL KRALJEVI ČARDACI SPA – Kopaonik, Srbija

HOTEL SAINT TEN – Beograd

HOTEL BAH- Beograd

JAI THAI – hram tradicionalne tajlandske masaže u Beogradu

SCANER Studio -Zagreb

CORPORE-spa i fitness  centar -Beograd

MASSAGE CLUB PROFESSIONAL- Beograd

DEL CORPO CENTAR Banja Luka

CitySpaCentar Zabok- Hrvatska

Hotel JELENA- Libra studio, Banja Luka

Banja Vrućica- Kardial - BiH/RS

Mr.sci Predrag Pedja Filipović

Wellness ambasador Srbije i Crne Gore

Učitelj i kreator masaža i wellness koncepata

Osnivač i direktor "Wellness Akademije Pedja Filipović WAPF " kao  nadogradnja autorske Škole masaže " Professional " u kojoj se za 30 godina rada koliko radi, odškolovalo 30 000 manuelnih i wellness terapeuta.

Edukator je fizioterapeuta i wellness terapeuta u eminentnim banjama, specijalnim bolnicama, termama,kako Srbije tako i regiona- Terme Olimie (Slovenija) u kojoj joj kreirao i wellness  brend rutual "Kalma".