Promocija 2.jpg (398 KB)

У Музеју Херцеговине у Требињу вечерас је одржано пјесничко вече Весне Врачар из Шведске.

Пјесникиња је казивала стихове из своје збирке поезије „Дар доба“, а коју чини 36 пјесама.  

„Моја збирка поезије је настала 2016. године, након неколико година живота у Шведској. Радила сам као професор шведског језика и било ми је јако занимљиво у почетку, прилагођавање, упознавање нових људи и онда сам временом почела да чезнем за српским језиком. Као да ми је недостајало неко биће, почела сам да разговарам са собом... Писала сам роман о коме сам дуго маштала, само сам једно вече окренула другу страну и почела да пишем пјесме. Нисам промијенила ни једну ријеч, тачку, те пјесме су једноставно изашле из мене“, истакла је Врачар.

Врачар која је рођена у Вуковару, дипломирала на Факултету драмских уметности у Београду, тренутно живи и ради у Стокхолму, каже да радо долази у Требиње.

„Овдје је живјела моја прва љубав. Много сам пута била у вашем граду, одавно волим Требиње, првенствено због Дучића, који је моја велика инспирација. Херцеговина је моја постојбина, земља мојих предака. Овдје живи народ са којим увијек имам дивне сусрете, разговоре и дружења. Постоји неколико градова у свијету које јако волим, међу њима је и Требиње“, навела је Врачар.

За крај додаје да јој је жеља да свој роман, који тренутно пише, сљедеће године промовише у Требињу.