gps trek

ТРЕБИЊЕ │Екстремна трка у такозваном небеском трчању на вертикални километар „Требиње – вертикал трка у камену”, у организацији Планинарског друштва „Вучји зуб“ и Скај ранинг Србије, биће одржана сутра у Требињу, по први пут у Републици Српској.

Према ријечима Игора Шкера, предсједника Планинарског друштва „Вучји зуб“, за трку на један километар висинске разлике – од старта код Перовића/Арсланагића моста до циља на врху Леотара – пријавило се укупно 85 учесника из БиХ, Хрватске, Словеније, Србије и Црне Горе.

Међу пријављенима су и најбољи „небески тркачи“ региона – попут Кристијана Стошића из Србије, Рока Братине из Словеније и Јанка Гардовића из Црне Горе, као и 15-так такмичара из Требиња и Билеће.

Најстарији учесник трке је 72-годишњи Војо Прелевић,члан Планинарског друштва “Вучји зуб” из нашег града.

Трка у дужини преко пет километара и 200 метара и са 960 метара вертикалне разлике од старта до циља планирана је рутом од Перовић/Арсланагића моста, кроз насеље Градина, магистралним путем до улаза у планинарску стазу за Леотар, а затим стазама благог и стрмијег нагиба до бетонског пута који води према репетитору и врху планине.

Трка почиње у 10 часова, а проглашење најбољих, уз додјелу пехара и признања планирано је у 13 часова у хотелу “Леотар”.

skaj-raning

Радио Требиње