Утакмицама првог кола групе „А“ вечерас је на Стадиону малих спортова „Александар Маслеша“ почела 63. Олимпијада у малом фудбалу – „Јелен куп 2019“, у организацији ЈУ „Требињеспорт“ и покровитељством Града Требиња.

Браниоци трофеја, екипа „Хрупјела“ декласирала је „Стари град“ резултатом 14:2, док је много занимљивије било у другом сусрету вечери у којем су „Горица“ и „Доње Полице“ подијелили бодове.

Након неријешених 2:2 у регуларном дијелу меча, Горичани су били успјешнији у извођењу пенала резултатом 4:2.

Сутра су на програму утакмице првог кола у оквиру групе „Б“ – од 20 часова састају се „Мокри долови“ и „Гучина“, а од 21:00 „Брегови“ и „Тина –Станица“.

Олимпијаду је у име покровитеља такмичења отворио начелник Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња Зоран Милошевић истакавши да је квартовски турнир у малом фудбалу једна од требињских традиција која успјешно одолијева временима и по којој је наш град одавно препознатљив.

„Сигурно је да ће требињски мајстори фудбала у данима који слиједе пробудити фудбалску чаролију и приказати своје умијеће како су то радиле многе генерације прије њих“, поручио је Милошевић.

Ове године на традиционалном квартовском такмичењу у малом фудбалу учествује 10 екипа, подијељених у двије групе.

Наградни фонд исти је као и претходних година: побједнику ће уз прелазни пехар Олимпијаде припасти и новчана награда од 3.000 КМ, другопласираној екипи 1.000 КМ а трећој 600 КМ.

Побједник Олимпијаде избориће пласман у завршни дио турнира „Јелен куп“ у Бањалуци.

Најбоље екипе добиће и медаље, а биће проглашени и најбољи играч, стријелац, голман и најперспективнији играч.
Р.С.