vlada-rs3.jpg (32 KB)

У Републици Српској данас је почела исплата једнократне новчане помоћи од по 100 КМ младима од 16 до 29 година, а исплаћено је 5,3 милиона КМ, речено у Министарству финансија Српске.

Из Министарства истичу да се до сада за остваривање права на ову помоћ пријавило 87.000 заинтересованих у Српској и Брчко дистрикту.

- Министарство финансија обавјештава све који су апликацију попунили 5. јула, а нису им исплаћена средства, да од сутра могу провјерити статус поднесене пријаве. На порталу апликације ће бити обавјештење о начину пријаве грешке - наводе из министарства.

Пријаве за исплату једнократне новчане помоћи од 100 КМ трају до 25. јула.

Средства ће бити исплаћивана сукцесивно, одмах по завршетку провјере личних података у Министарству унутрашњих послова и Брчко дистрикту.

- Одлука о исплати једнократне помоћи за младе само је дио мјера које је Влада Републике Српске планирала и које се реализују ради побољшања укупног стандарда у Српској - наводе из Министарства финансија.

Из Министарства је раније саопштено да једнократну новчану помоћ остварују млади, који на дан 1. јула ове године имају од 16 до 29 година, односно рођени су од 1. јула 1993. године до 1. јула 2006. године.