IMG-1188923aaf8b62e3e2619d8806a99345-V.jpg (255 KB)

Директор Путева РС Ненад Нешић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић озваничили су почетак радова на дијелу западне обилазнице,  која ће спојити пут од Града сунца са магистралним путем Требиње –Дубровник.

У првој фази радиће се око 3 километра, а укупна дужина обилазнице је пет и по километара.

„Имамо грађевинску дозволу за првих 800 метара, а за преосталих 2,3 километара имамо обећање од градске управе да ће се у наредних двадесетак дана рјешити преостали имовинско – правни односи“, навео је Нешић.

Укупна вриједност западне обилазнице је преко 3,2 милиона KМ, а рок изградње је до три године, због, могућих проблема у рјешавању имовинских одоноса.

На обилазници су предвиђена два кружна тока, један код Града сунца, а други на спајању са магистраним путем према Дубровнику, а градњу финасира предузеће Путеви РС властитим новцем.

Нешић је најавио да ће 27. августа бити отворене понуде за избор најповољнијег понуђача за потпуну реконструкцију пута Требиње- Љубиње  у дужини од 56 километара.

„У нашем трогодишњем плану је, уколико буде довољно новца, и  реконструкција  пута од Требиња према граничном прелазу Kлобук, према Црној Гори“, најавио је Нешић.

IMG-7ecb9ea413a8fd86044f3c973257ab82-V.jpg (233 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је рекао да је ће градска управа рјешети имовинске односе и урадити пројектну документацију за наставак радова на другом дијелу западне обилазнице, која ће спајати Град сунца са путем према Мостару.

„Осим спајања овог туристичко-пословног комплекса планирамо на овом подручју и пословну и слободну зону. Надам се нема разлога да се не испоштује динамика изградње западне обилазнице према средњорочном плану града Требиња“, истакао је Ћурић.