ТРЕБИЊЕ l Обнова планинарског дома на Ублима почела је јуче,  потврдио је за Радио Требиње Игор Шкеро, предсједник  планинарског друштва „Вучји зуб“.

Он каже да су уклоњени  зидови који у новом пројекту нису планирани,  а радиће се и  избијање доњег носивог зида.

 „То је мало већи пројекат, морамо ставити носиву греду и све претворити у једну велику просторију. Оно што сада имамо на Ублима је само половина од будућег планинарског дома. Објекат на Ублима  није био функционалан, а по новом пројекту, који смо радили годину дана,  након завршетка радова имаћемо нешто што ће бити на понос не само „Вучјем зубу“ већ и Требињу“, објашњава Шкеро.

За прве радове, планинарско друштво „Вучји зуб“  уложиће новац који је су уштеђели посљедних година.

„То свакако да није довољно, али је доста  да започнемо ову причу. Надамо се и  донацијама. Човјек из Витеза, планинар који никада није био у нашем граду, јуче нам је  уплатио 200 KМ. Очекујемо и подршку градске управе и већих предузећа. Пројекат је прилично обиман, много је новца потребно, али једног дана ће се, мало по мало, и завршити“, наводи Шкеро.

Он додаје да  ће нови дом бити и својеврсна база на Ублима гђе ће заинтересовани моћи да добију  све информације везане за планинарске стазе и планину Орјен.

„Тренутно на Ублима нема ниједан објекат гђе неко може да сврати у случају кише, да се окријепи, одмори. Ми ћемо у будућности настојати  да направимо још садржаја, прије свега за ђецу, да их покушамо их вратити природи.“ закључује Шкеро.

С.П.