Madjarski film 2.jpg (773 KB)

У Требињу је вечерас отворена манифестација "Дани мађарског филма" у оквиру које ће требињској публици бити приказана два мађарска дугометражна играна филма која су имала и велике успјехе у Европи и свијету.

Амбасадор Мађарске у БиХ Kристијан Поша, на отварању рекао је да ће бити приказан  историјски филм "Моје благо", вишеструко награђиван и познат у Мађарској, док ће сутра бити приказан криминалистички филм "Задављена".

Madjarski film.jpg (254 KB)

"Мађарска кинематографија доживљава велики успон. Ствараоци из цијелог свијета долазе у Мађарску и тамо стварају филмове. То је, поред умјетности, постао и велики бизнис у Мађарској", рекао је Поша.

Директор требињског Kултурног центра Миљан Вуковић рекао је да ова установа са Амбасадом Мађарске одраније има успјешну сарадњу, што је условило да ова манифестација буде први пут одржана у Требињу.

Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић изразио је задовољство сарадњом града са мађарском Амбасадом у БиХ.

"Овакви културни догађаји сигурно представљају прави начин да се додатно повежемо и да ширем аудиторијуму у Требињу представимо културу и традицију мађарског народа", рекао је Бошковић.

Пројекције филмова су у биоскопској сали Kултурног центра Требиње у 18 часова.