biciklisticka-staza-2.jpg (222 KB)

У Требињу је почело хоризонтално обиљежавање бициклистичких стаза, на иницијативу Бициклистичког клуба „Леотар“.

Предсједник клуба Благоје Росандић за Радио Требиње каже да је у овој фази обиљежено око 3 километра стаза на једној коловозној страни - у улици Требињских бригада и на градској обилазници, на потезу од некадашње аутобуске станице до купалишта у Бреговима.

Додаје да клуб дугује захвалност Градској управи која је препознала значај ове иницијативе, саобраћајном инжењеру Саши Паповићу на стручној помоћи, те компанији „Колорекс“ из Мостара, која је услугу фарбања урадила бесплатно.

biciklisticka-staza.jpg (370 KB)

У наредном периоду, додаје он, биће настављено хоризонтално обиљежавање стаза како би бициклисти у Требињу, којих је све више, могли и лакше и безбједније да се крећу.

„Од оснивања зацртали смо себи да урадимо нешто у овом граду по питању бициклизма, јер је све већи број наших суграђана који због саобраћајних гужви и недостатака паркинг мјеста бицикл бирају за превозно средство“, истиче он.

Росандић подсјећа да је клуб раније организовао акцију чишћења магистралног пута од Требиња према Дубровнику, а нову планира на атрактивној бициклистичкој рути од Хума до манастира Завала, да су у центру град поставили и четири бициклистичка постоља, те да сличне активности на корист требињског бициклизма планирају и у наредном периоду.