ТРЕБИЊЕ| Први уписни рок за будуће средњошколце почиње данас, а у три требињске средње школе у наступајућој школској 2019/2020. години, у 13 одјељења биће уписано око 320 ученика.

Kао и претходних година Гимназија „Јован Дучић“ уписује четири одјељења општег смјера.

У Центру средњих школа биће уписано пет одјељења, а ове године ученици могу да бирају између занимања економски техничар, пословно-правни, туристички и медицински техничар, а моћи ће да се упишу и у комбиновано ођељење кувар-конобар.

У Техничкој школи уписују четири одјељења, три четворогодишњег и једно трогодишњег смјера. Анкета коју су провели у свим требињским основним школама, показује да су ученици, од понуђених занимања у овој школи, највише заинтересовани за занимања техничар рачунарства и техничар за компјутерско конструисање.

У овој школи уписује се и једно одјељење саобраћајне струке, те комбиновано одјељење заната – механичар/аутомеханичар.

У Музичкој школи уписују 16 ђака, по осам на теоретски и инструментални одсјек. Упис у ову школу је данас, пријемни испити су 13. и 14. јуна, а резултати уписа биће познати 15. јуна.

Резултати уписа у осталим средњим четворогодишњим школама за ученике који имају 60 и више бодова биће објављени 13. јуна, на огласној табли школе.

У понедјељак, 17. јуна је пријем докумената за упис у средње четворогодишње и трогодишње школе за ученике који имају мање од 60 бодова, а резултати уписа биће објављени 21. јуна.

У јулском уписном року пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње и средње трогодишње школе почиње 1. јула а завршава 3. јула. Резултати уписа биће објављени 5. јула.

Радио Требиње