На донаторској вечери синоћ су прикупљена и прва средства за будући центар за дјецу са посебним потребама - близу 15.000 КМ које ће бити утрошене за финансирање пројектне документације.

Извршни директор Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама „Сунце нам је заједничко“ Весна Миљановић за Радио Требиње истиче да је акција организована на иницијативу Међународне полицијске асоцијације - регије Требиње, а под покровитељством Града Требиња.

Позиву су се, додаје, одазвали представници градске управе, народни посланици, одборници Скупштине града Требиња, директори јавних установа, људи из привреде, али и грађани који су у своје име дошли да подрже изградњу центра.

Требињци су, истиче, још једном показали да имају велико срце - због чега свима дугује велику захвалност.

Она напомиње да би центар за дјецу са посебним потребама требало да буде изграђен у Засад пољу, али да ће тачна локација бити тек утврђена.

Подсјећа и да је Скупштина града Требиња донијела одлуку о давању сагласности градоначелнику – да подржи изградњу овог објекта, након што се стара зграда установе нашла у зони градње новог стамбено-пословног комплекса у центру Требиња.

Ово је наравно тек прва у низу хуманитарних акција. Планирамо да у сарадњи са нашим кровним савезом из Бањалуке будемо дио акције коју сваке године организује Предсједник РС – 'С љубављу храбрим срцима', гдје би један дио прикупљених средстава био намијењен за изградњу нашег центра“,  напомиње Миљановићева, гостујући у Јутарњем програму Радио Требиња.

Центар би, додаје она, требало да буде саграђен намјенски и у складу са највишим стандардима када је у питању пројектовање и опремање објеката за боравак и стручни рад са дјецом са посебним потребама, чиме би се додатно проширио садржај који корисници већ имају у садашњем објекту.

Радио Требиње