Srn2023-5-27_855546_0.jpg (634 KB)

У Требињу ће данас почети 8. међународна умјетничка колонија "Kоло" која ће ове године окупити 17 умјетника из Србије, Црне Горе, БиХ и Велике Британије.

Умјетничка колонија ће почети отварањем изложбе мозаика Љиљане Ривић под називом "Између мора и неба" у галерији Kултурног центра Требиње, најављено је из те установе културе и наведено да се мозаици Равићеве могу виђети у многим сакралним објектима Србије и Црне Горе.

Ривићева је рођена 1976. године у Београду, дипломирала је на Академији Српске православне цркве за уметност и консервацију 2005. године, гдје је завршила и мастер студије.

До сада је имала више самосталних изложби, а учествовала је и на бројним колективним. Члан је Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије од 2009. године.

У оквиру Међународне умјетничке колоније "Kоло" у понедјељак, 29. маја, у 19.00 часова на платоу Музеја Херцеговине у Требињу биће одржана и хуманитарна изложба и аукција слика, а сав приход од продаје намијењен је дјеци из социјално угрожених породица у том граду.

Умјетничка колонија биће затворена изложбом радова насталих на колонији, која ће бити одржана у галерији Kултурног центра Требиње у сриједу, 31. маја, у 20.00 часова.

Међународну колонију "Kоло" организује Удружење умјетника те колоније, под покровитељством града Требиња.