Agon ebbbbbbbbb.jpg (677 KB)

У Требињу сутра почиње други омладински позоришни камп и фестивал „Агон“, на којем ће до суботе, 31. августа, у организацији Културне сцене „Мале ствари“,  учествовати више од 70 младих глумаца из Вишеграда, Фоче, Мостара, Завидовића, Власенице, Какња и Требиња.

У оквиру „Агона“, у Дому младих свакодневно ће бити игране позоришне представе док ће у кампу „Ушће“ трајати стручне радионице, којим ће руководити првакиње и глумице Народног позоришта Републике Српске Слађана Зрнић и Миљка Брђанин, те докторанд драмске педагогије и руководилац ДОЛ сцене Босанског народног позоришта Зеница Мирољуб Мијатовић.

Посљедње фестивалске вечери, у петак, 30. августа, на Тргу слободе и у Дучићевој улици биће изведен заједнички перформанс свих учесника „Агона“, а на свечаности затварања у Дому младих биће додијељене награде најбољима.

Жири овогодишњег фестивала чине млади дипломирани глумци Ана Рудакијевић и Милош Лучић из Требиња, те Сенад Милановић из Бугојна.

Сви програми „Агона“ су бесплатни.

Свечано отварање фестивала је сутра, у 19 часова, на сцени Дома младих, а такмичарски дио програма отвориће представа „Аналфабета“ Културне сцене „Мале ствари“ Требиње.

Партнери пројекта су Одред извидјача Требиње и ЈУ Дом младих Требиње, а одржавање фестивалског дијела активности пројекта подржао је и Град Требиње.