IMG_1468.JPG (165 KB)

 

У Музеју Херцеговине вечерас је одржан концерт полазника Треће љетне школе за соло пјевање, а осим соло пјевања, полазници школе имали су и часове глуме и клавира.

Према ријечима предсједника Удружења грађана за његовање класичне музике "Kорал" професора Kлаудије Kркотић из године у годину број полазника у љетној школи расте.

"Вечерас смо могли да чујемо лијепу плејаду полазника љетне школе. Ово је за Град Требиње и нас један диван умјетнички подухват. Цјелокупни утисци наших гостију су позитивни и сви су одушевљени градом и ми смо се као организатори трудили да сви имају лијеп угођај и да будемо добри домаћини. Сама чињеница да је већ 21 полазник најавило поновни долазак све говори", са осмијехом на лицу прича Kркотић.

IMG_1469.JPG (180 KB)

По други пут у Требињу је професор из Јекатеринбурга Рима Kарачулина.

"Другу годину за редом долазе професори, ученици, студенти, родитељи и сви они су везани за Требиње. Захваљујем се професору Kлаудији Kркотић на сарадњи и видимо се и догодине", искрена је Kарачулина.

Том љетне школе, предавачи су били драмски умјетник Љубо Божовић, професор и умјетнички сарадник на клавиру Белинда Kрнић и професор Kлаудија Kркотић.

Организатор Треће љетне школе за соло пјевање је Удружење грађана за његовање класичне музике "Kорал", Музичка школа Требиње и Музеј Херцеговина у коме се одржава завршни концерт.