Треће вечери „Фестивала фестивала“на сцени Културног центра наступили су представници Србије - ансамбл Драмског студија младих Градског позоришта Бечеј, са представом „Полицајци“, првонаграђеним остварењем на овогодишњем 62. Републичком фестивалу аматерских позоришта Србије.

IMG_0255.jpg (114 KB)

Комедију апсурда славног пољског писца Славомира Мрожека, која тематизује питања људске слободе у тоталитарном друштву, у инсценацији позоришта из Бечеја режирао је Игор Павловић.

Признање протагонисте вечери, по избору жирија публике, припало је Гордани Адамов, за улогу Шефице полиције.

IMG_0167.jpg (116 KB)

IMG_0214.jpg (63 KB)

Претходно је, у оквиру пратећег програма фестивала, у Културном центру промовисана књига „Чучук Стана – Српкиња и Гркиња“, аутора Жељка Хубача.

IMG_0096.jpg (118 KB)

Четврто вече резервисано је за представнике БиХ – представу по избору селектора фестивала „Мали Агатон“ у извођењу ДИС - Позоришта младих Бањалука.

Колективни  пројекат који потписују Анна Стефанишин, Алдијана Сивчев и Сања Новаковић режирао је Милан Богдановић.

Представа младих Бањалучана на недавно одржаном 49. Театарском фестивалу БиХ ФЕДРА у Бугојну награђена као најбоље остварење у цјелини.

Све представе „Фестивала фестивала“ играју се у позоришној сали Културног центра, са почетком у 20 часова и 30 минута.

Сат раније, у оквиру пратаћег програма фестивала, у Културном центру биће приређена промоција издања Српског народног позоришта и Стеријиног позорја.

Фестивалска дешавања могу се пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2021 на порталу Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији „Фестивалска хроника“, свакодневно, од 17 часова.