Градоначелник Требиња Мирко Ћурић са сарадницима примио је данас кошаркашицу Николину Милић, Требињку која је са репрезентацијом Србије освојила бронзану медаљу на недавно одржаном Европском првенству.

Требињци су, казао је Ћурић, веома поносни на Николинин успјех, а радује га што и репрезентативка Србије Требиње носи у свом срцу и што се у слободно вријеме радо враћа граду у којем је направила своје прве кораке и у спорту и у животу.

Не заборавља, напоменуо је Ћурић, ни требињски женски кошаркашки клуб у којем је поникла, са људима из клуба редовно је у контакту и сваком спортском успјеху радују се као заједничком.

Ћурић додаје да ни данашњи сусрет није био само ради сусрета – већ и прилика да се разговара о могућностима сарадње, у првом реду на популаризацији спорта међу требињском дјецом, за шта су успјешни спортисти по правилу најбољи промотери.

„Видјећемо у наредном периоду шта се може урадити да заједнички организујемо неке програме и презентације како би мотивисали најмлађе да се укључе у спорт и да убудуће имамо још више успјешних спортиста и у Требињу и у Српској - јер то нам је итекако значајно“,  казао је Ћурић.

Након заслуженог одмора, Николина Милић путује у Шпанију, гдје ће од наредне сезоне бранити боје прволигаша „Гернике“.

Из свог града ће отићи са навијачким шалом Требиња, који јој је у Градској управи уручен као успомена на данашњи сусрет.

Каже да јој је веома драго што је у прилици да кроз спорт промовише своје Требиње, те када види колико се људи у њеном граду радују резултатима које постиже.

„Када бих могла овим успјехом више дјеце из Требиња да подстакнем да се баве спортом – то би заиста за мене био најљепши поклон. Увијек се и са задовољством враћам Требињу. Надам се да ћемо се у будућности више састајати, да ће бити још успјеха, али и да ћемо на овај начин дочекивати и неке друге успјешне спортисте из нашег града, који је увијек био расадник спортских талената“, истакла је Милић.

Пријему су присуствовали и секретар СД „Леотар“ Велибор Брњош и самостални стручни сарадник за спорт и физичку културу у Градској управи Митар Мрдић.

Р.С.