Huavej.jpg (763 KB)

У Требињу су данас Mеморандум о разумијевању у вези са дигиталном трансформацијом у привреди потписали Војин Митровић, министар привреде и предузетништва Републике Српске и Шу Кун, генерални директор компаније „Хуавеј технолоџиз“ Бања Лука.

Министар Митровић каже да Меморандум представља формални оквир, како би двије стране могле реализовати своје задатке и активности.

„До сада нисмо потписивали овакву врсту меморандума који представља правни основ како би се могло приступити даљим активностима на реализацији конкретних ствари. Овим Хуавеј има право и, на неки начин, обавезу да преноси своја знања, вјештине и искуства приликом дигиталне трансформације привреде у РС. Оно што је Меморандумом дефинисано је да је Хуавеј, односно Република Кина, заинтересована за економски напредак и технолошки развој РС, поготово на подручју дигиталног развоја“, објаснио је министар привреде и предузетништва Републике Српске.

Шу Кун, генерални директор компаније „Хуавеј технолоџиз“ Бања Лука је навео да је „Хуавеј“ водећи  лидер у ИТ индустрији и као такав је спреман да подијели своја знања и искуства на територији РС.

„Ово је још један корак напријед у нашој већ успјешној сарадњи у прошлости и радујемо се нашој сарадњи у будућности“, истакао је Шу Кун.