ТРЕБИЊЕ │ Требињска полиција је данас око 13 часова након вишечасовне драме ухапсила 31-годишњег М.М., који је у насељу Горица као таоце држао своје двоје малољетне дјеце, пријетивши да ће их убити ручном бомбом уколико му се супруга не врати кући.
Незванично, ријеч је о Мирославу Милишићу.

Како је на конференцији за новинаре потврдио Срђан Вукановић, службеник за односе са јавношћу Окружног тужилаштва Требиње, захтјеве које је М.М. упутио том приликом односили су се на поремећене породичне односе и брачне прилике, а одмах по сазнању полиција је изашла на лице мјеста и блокирала тај дио града.

„Лице иницијала М.М. је наприје дјецу држао заточене у породичној кући, након чега је, наоружан ручном бомбом и водећи дјецу, изашао на улицу испред куће, запутивши се ка граду, гдје је у 12:45 интервенцијом полиције лишен слободе“, казао је он.

Како је саопштио Вукановић, дјеца су збринута у требињској Болници, гдје нису констатоване повреде, осим што су трауматизована.

„Лице је лишено слободе и тренутно се криминалистички обрађује у Полицијској управи Требиње. На лицу мјеста још траје увиђај, гдје је присутан дежурни тужилац. На лицу мјеста су и припадници цивилне заштите како би деактивирали експлозивну направу. Након криминалистичке обраде, лице ће уз извјештај бити предато Окружном тужилаштву Требиње“, навео је Вукановић.

Из Полицијске управе Требиње саопштено су да је по пријави, јутрос око 8:10 часова, на мјесто инцидента одмах упућени полицијски службеници заједно са преговарачким тимом, који су након вишечасовних преговора, савладали и лишили слободе лице М.М., уз помоћ чланова породице његове супруге“.

Незванично, приликом савладавања наоружаног Милишића полицији је помогао његов таст.

Начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета на прес конференцији захвалио је припадницима ПУ на пожртвованости коју су показали боравећи на само метар од лица које је у једној руци држало бомбу, а у другој извучени осигурач.

“Велика одговорност је била на нама. У тим тренуцима размишљали смо да је најбитније да дјецу ослободимо. Уз наше преговараче који су стално кoмуницирали са овим мушкарцем, довели смо њему блиске пријатеље и родбину, али он, иако је у неколико наврата обећавао да ће вратити осигурач и пустити дјецу, то није учинио”, рекао је Лакета новинарима.

Он је додао да су са оцем дјеце разговарали и представници Градске управе и Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Радио Требиње