БАЊА ЛУКА l Начелник Клинике за ортопедију и трауматологију Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Никола Бојић рекао је да је у јуну и јулу на овој клиници урађено 420 операција, од чега је више од десет одсто извршено због повреда насталих у саобраћајним незгодама.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да је током љета примијећен повећан број збрињавања пацијената повријеђених у саобраћајним незгодама, те апеловао на све учеснике у саобраћају да буду опрезнији.

Бојић је навео да ће Клиника за два мјесеца бити пресељена у нове просторије, што ће уз најмодернију технологију и опрему омогућити најбоље услове за љекаре и пацијенте.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је да ће Клиника за ортопедију и трауматологију у нове просторије бити пресељена за два мјесеца, те да ће имати нове операционе сале и опрему.

Он је додао да о потреби и значају ове клинике најбоље говори податак да је и данас хеликоптером из Требиња превезен полутрауматизован пацијент који је пао са мотора.

Стручни тим Клинике који збрињава најтеже повреде коштано-зглобног система чини 20 доктора медицине, специјалиста и супспецијалиста из области ортопедије и трауматологије на челу са начелником и шефовима одјељења и тридесет и шест медицинских сестара/техничара и шест медицинских техничара-гипсера, којима руководи главна сестра.

Срна