IMG-0ea59839a0c551138e5c4eef59b64b9a-V.jpg (254 KB)

Чланови бициклистичке секције Планинарског друштва „Вучји зуб“ - Петар Вукановић, Жељко Мирдиња, Велибор Гудељ, Мићо Милошевић и Милош Милошевић кренули су рано јутрос на петодневно путовање дуго око 500 километара, током којег ће посјетити немањићке манастире.

Мићо Милошевић, предсједник секције истиче да овом вожњом желе симболично да обиљеже осам вијекова Српске православне цркве и Епархије Захумско-херцеговачке.

„Желимо да на овај начин, вожњом до манастира у Старој Рашкој – Милешеве, Сопоћана, Ђурђевих Супова, Студенице и Жиче, обиљежимо 800 година Српске православне цркве и наше епархије. Имамо ауто пратњу, возићемо из Требиња преко Жабљака, Пријепоља, Новог Пазара до Краљева. Дневно ћемо прелазити око 100 километара, а физички и технички је најзахтјевнији први дио етапе, од Требиња до Жабљака јер има велики број успона. Ни временски услови нам тренутно не иду наруку, има кише и вјетра, али се добро држимо“, каже у телефонској изјави за Радио Требиње Милошевић.

Помоћ за вожњу до немањићких манастира обезбиједили су, додаје, „Сwисслион“ Требиње у храни, те кафе бар „Azzaro“ и пицерија „La sashon“, који су, како истиче, уз њих од оснивања секције.

Милошевић подсјећа да су од 2014. године  чланови бициклистике секције Планинарског друштва „Вучји зуб“ у контитунитету одлазили на вишедневна путовања, возећи до Свете Горе, Крфа, Јасеновца, а прошле године – и до Кајмачкалана и Солуна.