Curic direktori OS 1.jpg (797 KB)

Директори школа из Требиња позвали су данас родитеље и ђаке да своје књиге поклоне ученицима који у септембру крећу у више разреде.

‌Психолог у Основној школи "Вук Караџић" Сања Милановић је на данашњем састанку са градоначелником рекла да уџбенике које су ученици добили претходне године из више категорија као што су породице са троје или више дјеце, као и одлични ученици, те угрожене категорије  дају новој генерацији ученика како би сви били обезбијеђени.

‌"Ове године ће бити организована подјела бесплатних уџбеника за ученике од првог до четвртог разреда, као и за ученике од шестог до деветог разреда из наведених категорија", казала је Милановић.

‌Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је казао да је ово први пут да се на овакав начин организује подјела уџбеника.

‌"Имали смо и прије иницијативе и идеје, али ово је први састанак и захваљујем се директорима који су обезбједили просторије библиотеке да се јаве родитељи и дјеца да поклоне књиге које су искористили у претходном периоду. Зна се које категорије обухвата надлежно министарство, а све оне категорије које су у социјалној потреби, које добијемо као приједлог од школа да би требало подржати, локална заједница ће подржати", каже градоначелник Ћурић.