srednja-skola.jpg (148 KB)

Средња стручна школа и Средња техничка школа из Требиња добиле су сагласност Министарства просвјете и културе РС за ревизију наставних програма практичне наставе за четири занимања, како би се избођење пректичне наставе што боље ускладило са наставним планом и програмом.

Пројекат који финансира организација „Хелветас – Моја будућност“, реализује Развојна агенција града Требиња, у сарадњи са Градском управом и Привредном комором, подразумијева двије фазе и то измјену наставних програма и конкретно извођење практичне наставе.

„Министарство је дало дозволу измјене 30 процената постојећих програма и то за занимања  електричар-електроинсталатер (трогодишњи програм) и техничар ЦНЦ технологија (четворогодишњи програм) у Средњој техничкој школи Требиње, те кувар (трогодишњи програм) и туристички техничар (четворогодишњи програм) у Центру средњих школа Требиње“, појашњава Драже Бошковић, директор Развојне агенције Требиње.

Он додаје да су за измјену плана и програма биле формиране радне групе које су чинили професори наведених школа и представници привредних друштава из циљаних занимања.

Бошковић каже да је важно напоменути да су од почетка у пројекат укључени привредници, јер су они и изнијели своје потребе за овим занимања и дали квалитетне инструкције и приједлоге о томе шта је потребно да се коригује и прилагоди њиховом пословању.

Бошковић напомиње да се у у другој фази пројекта набавља опрема и потребна средства за рад у практичној настави, тако да су се већ почеле набављати и машине и остала логистика, а све се финансира удруженим средствима „Хелветаса“ и Града.