Посљедње вечери Фестивала фестивала у галерији Културног центра у Требињу је отворена изложба Фото кино клуба Требиње „Фестивал у објективу“, на којој је прва награда за најбољу фотографију додијељена фотографу Душану Вуковићу, другопласирани је био Радоје Елез, а треће мјесто је припало младој чланици овога клуба Катарина Пудар.

IMG_2246(1).jpg (142 KB)

Ова традиионална фестивалска изложба ове је године прославила и мали јубилеј, пет година постојања и обухватила је све такмичарске представе 64. Фестивала фестивала.

Напомињући да десет чланова Фото кино клуба Требиње већ пет година заредом фотографише све представе у званичном програму Фестивала фестивала, да би завршни дан организовали изложбу фотографија, предсједник жирија Славенко Вукасовић каже да су све досадашње изложбе биле јако квалитетне.

IMG_2257.jpg (108 KB)

Првонаграђени Душан Вуковић

„Што се тиче квалитета овогодишњих фотографија, мислим да је и ова изложба сасвим добра. Мени је жао само то што се није одржала прошле године због короне, али ево, поново се враћамо и наставићемо и даље“, рекао је Вукасовић.

Члан жирија, др Зоран Ђерић, истакао је да је и ове године десетак аутора изложило преко 60 фотографија, изузетно добрих и изузетне умјетничке вриједности.

„По избору фотографија, може се рећи да је и овогодишња фестивалска понуда била изузетна, а да су фотографи из Требиња ухватили праве кадрове, тако да су заиста показали праву атмосферу на представама које су ове године приказане“, казао је Ђерић.

Напомињући да је међу три награђена аутора била једна врло млада ауторка, он је нашој Катарини Пудар предвидио сјајну каријеру, јер је, како појашњава, показала прави осјећај за позоришну фотографију, кадрирање и прави тренутак када се на сцени нешто дешава, али је и осталу двојицу награђених фотографа окарактерисао изузетним ауторима који су кроз објектив видјели много више него се може видјети оком гледалаца.