133719.jpg (339 KB)

Забавно-туристичка манифестација "Празника мимозе" биће одржана у Херцег Новом од 15. фебруара до 3. марта, под слоганом "За све гуште", најавили су организатори.

Председник општине Херцег Нови Стеван Катић је оценио да је "Празник мимозе" једна од најпрестижнијих манифестација још из доба Југославије, а њених 55 година трајања "значи да има све што је неопходно, а то је прије свега квалитет и посјећеност".

- Постоје људи који 30, 40 година заредом долазе на "Празник мимозе", зато је важно да људи дођу и да виде како то изгледа, јер онај ко једном дође, сигурно ће се поново вратити - навео је Катић.

Херцегновску манифестацију је у сриједу најавио традиционални дефиле Кнез Михаиловом улицом мажореткиња, тромбоњера, Градске музике Херцег Новог и чланова машкара, као и концерт клапе Кастел Нуово (Цастел) на тргу Републике.

- Фешта у Београду најављује оно што се чека ове године у Херцег Новом, а то ће дефинитивно бити један спектакл - поручио је том приликом Катић.

Како је најављено, свечаности полињу "Абрумом" 15. фебруара, а "Празник мимозе" у Херцег Новом ће бити званично отворен 16. фебруара, уз концерт пјевача народне музике Халида Бешлића на платоу испред хотела Игало, 24. фебруара наступа Светлана Цеца Ражнатовић, а затварање је 2. марта уз спаљивање Карневала и рок састав Прљаво казалиште.

Катић је рекао да ће током трајања манифестације бити организовано преко 50 програма у Херцег Новом, а посебно је издвојио "Бербу мимозе - Фешту од мимозе, рибе и вина" 17. фебруара "која привлачи највећи број посјетилаца и очекује се више од 30 хиљада посјетилаца".

Менаџер за традиционални маркетинг Туристичке организације Херцег Нови Василије Ћуковић је додао да "Празник мимозе" доноси "дружење, забаву и гостопримство", а додатне информације заинтересовани посјетиоци могу наћи на званичној страни празникмимозе.ме.

Представљању "Празника мимозе" присуствовао је у Београду предсједник Градске општине Звездара Владан Јеремић који је истакао да је њихова општина "дио ове прелијепе приче - захваљујући споразуму о сарадњи са Херцег Новим.

- Ко жели заиста један провод који ће се дуго памтити, онда је идеално да у периоду трајања Празника мимозе вријеме проведе у Херцег Новом - оцијенио је Јеремић.

Организатори 55. "Празника мимозе" су Општина Херцег Нови, Туристичка организација Херцег Нови и Јавна установа културе Херцег фест.