ТРЕБИЊЕ │ У оквиру посјете Требињу предсједник РС Жељка Цвијановић данас је посјетила и два млада предузетника, који су у Требињу покренули сопствени бизнис и постигли одређене резултате – Шпира Чечура, власника и директора туристичке агенције „Херц травел“ и „Оз“ крафт пивару, чији је власник Ендрју Монфорт, Американац из Kанзаса.

Kако је истакла предсједница Цвијановић, ово су позитивне приче људи који су имали визију и покренули сопствени посао, који се исплатио.

„Kада имате подршку локалне заједнице и Завода за запошљавање, уз добру пословну иницијативу,  имамо успјешну причу, која показује да када уживате одређену подршку можете да успијете и ми данас можемо да кажемо да је 'Херц тревел' успјешна агенција, која ће у будућости бити дио туристичке понуде Требиња. У другом случају имамо странца који је у Требињу покренуо властити посао. Позитивно је то да он намјерава да овдје остане и шири свој бизнис. Ово је добра порука да у Требињу имамо странца који је свој живот организовао овдје“, казала је предсједница РС.

Шпиро Чечур, директор и власник агенције „Херц тревел“ истакао је да је његова визија пробијање на европско тржиште и довођење што више страних туриста у Требиње.

Ендрју Монфорт покренуо је пивару у новембру прошле године. Циљ је да производи око 4.000 литара пива мјесечно.

Самостални стручни сарадник у туристичкој организацији града Требиња Жарко Вицо истакао је, да је градска управа Требиња препознала важност туризма у Требињу и најаво стратешки документ, који ће бити донесен наредне године и који ће дефинисати правце развија требињског туризма.

М.И.