Bezbjednost.jpg (697 KB)

У просторијама Градске управе данас су представници Факултета безбједносних наука из Бањалуке одржали презентацију три студијска програма другог циклуса ове високообразовне установе.

„Ријеч је о програмима 'Управљање безбједносним ризицима природних катастрофа', 'Еколошка безбједност' и 'Безбједност и криминалистика' за које ће конкурс бити расписан у јуну. 'Еколошка безбједност' је студијски програм који реализујемо заједно са Факултетом Универзитета Просвјета у Моксви што је први пројекат овакве врсте на нашим просторима“, рекао је професор доктор Предраг Ћеранић.

О раду и наставним плановима и програмима ове образовне установе, односно програму који се односи на „Управљање безбједносним ризицима природних катастрофа“ говорио је професор доктор Саша Мићин, директор Института безбједности Факултета безбједносних наука.

Сандра Чихорић, стручни сарадник у настави са страним студентима говорила је о погодностима које нуди студијски програм ''Еколошка безбједност“ који има међународни карактер и одвија се на српском и на руском језику.

Представници Факултета безбједносних наука нагласили да са Градом Требињем Факултет остварује одличну сарадњу и да је ова презентација практично постала и традиција.

Bezbjednost 1.jpg (737 KB)