Strah 1.jpg (405 KB)

Представом „Мој сапутник страх“, позоришта Шабац и Сцене Маска, по тексту Ивана Томашевића у којем играју Иван и Анета Томашевић вечерас је почео 17. ИНТЕРДИФест „Дани малих ствари“.

Директор фестивала Жељко Милошевић истакао је да ће овогодишњи фестивал бити одржан из два дијела.

„Крајем новембра би требао бити други дио фестивала, опет ћемо на програму имати двије представе једну из Бања Луке, другу из Београда и тиме ћемо завршити овогодишње 'Дане малих ствари'. Захвалио бих се свима који нас подржавају, јер 17 година опстајемо у овом граду и вјерујемо да је Требиње град коме је потребан професионални фестивал, те се надамо ће он још расти и напредовати. Позивам све да дођу, улаз је бесплатан и сигуран сам да ће представе задовољити врхунске позоришне укусе“, рекао је Милошевић.

Анета Томашевић, глумица и првакиња Шабачког позоришта каже да је Сцена Маска више пута била гост овог фестивала.

„Жељко Милошевић је човјек који, могу слободно да кажем, носи на својим леђима културу вашег лијепог града. Представа 'Мој сапутник страх' је комплетно ауторска представа и она говори о универзалности страхова, о томе како свако од нас на првом мјесту посједује највећи страх од смрти, а онда и од осталих страхова као што су самоћа, старост, напуштање, болест. Инспирација за представу је био Виктор Франкл, познати психијатар који је увео терапију 'смислом', што значи ако мислиш да ти је живот празан, треба потражити смисао и кренути за њим. Ово је већ трећи фестивал на коме учествујемо са овом представом и публика се јако поистовјећује са тим страховима, а ми смо имали намјеру да ово буде као нека блага психотерапија“, навела је Томашевић.

Сутра, 25. септембра биће изведена представа „Јефимија - Јелена Мрњавчевић“, КС Мале ствари Требиње, рађена по тексту Звонимира Костића, у адаптацији Александра Васиљевића, глумица је Тијана Јовановић, а режија Жељко Милошевић.

Улаз је слободан, а представа се игра у позоришној сали Културног центра са почетком у 20 часова.

Фестивал се одржава у организацији Културне сцене Мале ствари, уз подршку Електропривреде РС, Града Требиња и пријатеља Малих ствари.

Strah.jpg (375 KB)