vakcina.jpeg (76 KB)

Имунизација трећом дозом вакцине против корона вируса у Српској креће од понедјељка, а из Института за јавно здравство почели су да позивају грађане из приоритетних група да их обавијесте да ће од почетка сљедеће седмице моћи да приме бустер дозу.

Kако су за Српскаинфо нагласили у овом институту, ријеч је о старијима од 65 година, те хроничним болесницима. Објашњавају да се трећа доза може примјењивати код оних који су ревакцинисани прије 31. марта ове године.

„За примање треће дозе, потребно је да прође шест мјесеци од ревакцинације. Тренутно позивамо здравствене раднике, људе старије од 65 година, хроничне болеснике. У ИЈЗ РС трећу дозу ће моћи да приме они који су вакцинисани и ревакцинисани у овој здравственој установи. Ако заинтересованост грађана буде велика, по данима ћемо организовати давање одређених вакцина. С друге стране, они који су против корона вируса имунизовани у домовима здравља у РС, тамо ће добити и трећу дозу, према плановима тих здравствених установа. Домови здравља у РС ће планове правити према својим капацитетима, те позивати грађане на вакцинацију трећом дозом“, каже портпарол ИЈЗ РС Милка Мрђа.

Додаје да они који су вакцинисани и ревакцинисани у Србији, бустер дозу такође могу да приме у ИЈЗ РС, уз потврду о добијању прве двије дозе.