ТРЕБИЊЕ  l Лица иницијала Г. А (1982.)  и Б.М (1995.) из Требиња, недавно су приведена у Полицијску станицу Требиње и признала да су у току предизборне кампање 2016. године на једном од требињских портала путем лажних фејсбук профила под именима „Јанко Јанковић“ и „Раде Панчевац“ упутила одређене пријетње садашњем градоначелнику Требиња Луки Петровићу и народном посланику Илији Таминџији, потврдио је Жарко Лакета, начелник Полицијске управе Требиње.

На овом предмету Полицијска управа радила је од 2016.године са Управом криминалистичке полиције и Јединицом за високотехнолошки криминалитет.

„Радећи на овом предмету недавно смо дошли до извршилаца ових кривичних дјела, која су приведена у Полицијску управу Требиње и у потпуности признала кривицу“, казао је Лакета и додао да су након документовања овог кривичног дјела, полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције ПУ Требиње доставили извјештај о почињеном кривичном дјелу „Угрожавање  сигурности“  против ових лица, по наредби Основног суда  у Требињу.

Лакета је нагласио да ПУ Требиње, заједно са Министарством унутрашњих послова РС, има могућност како стручну тако и техничку да у будућности ријешава оваква кривична дјела која су у посљедње вријеме знатно присутна кроз одређене друштвене мреже.
Радио Требиње