Rok biseri.jpg (579 KB)

У галерији Културног центра Требиње вечерас је представљена књига „1001 најлуђи свјетски и еx – yu рок бисер“, аутора Јосипа Дујмовића, новинара, публицисте и писца из Зенице.

У питању је пажљиво скупљана колекција истинитих прича, релевантних података и легенди из историје рок музике. Књига садржи све оно што сте жељели да знате, а нисте имали кога да питате у вези са свјетском и еx YU музичком сценом. Поред свих фасцинантних прича, књига садржи и око 30 оригиналних карикатура у боји, свјетских и домаћих звијезда – радове реномираних југословенских умјетника.

Аутор књиге Јосип Дујмовић каже да је, док је био радијски новинар, писао много, а оно што није могао искористити остављао је у фолдер „блесаве ствари“.

„Послије пар година, када сам отворио тај фолдер видио сам да има око 300-400 прича. Онда сам одлучио да се озбиљније посветим прикупљању тих прича. Ова књига има у поднаслову луде, смијешне и бизарне приче, али има ту и озбиљних детаља и истраживања. Од 19 поглавља, мени посебно драго је поглавље 'Анегдоте' и сматрам да анегдота мора насмијати онога ко чита“, рекао је Дујмовић.

Он је додао да је ова књига на крају објављена као збирка 1000 ведрих, забавних, а понекад и тужних и романтичних прича.

„Шаролик дијапазон тема је у овој књизи. Ово није класична књига, већ рокерски политикин забавник, уз њу не иду фотографије, па сам одлучио да искористим карикатуре домаћих аутора, који су са огромним задовољством уступили своје радове“, навео је аутор.

Представљање књиге Јосипа Дујмовића организовао је Културни центар Требиње.

Rok biseri 1.jpg (708 KB)