БИЛЕЋА|  У организацији Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић“ у Билећи, синоћ је у Дому културе „Јевто Дедијер“ промовисана збирка пјесама „Ад фонтес“ (Са извора), аутора Радинка Крулановића из Никшића.

О књизи, која је изашла из штампе у издању „Матице српске- Друштво чланова у Црној Гори“ у Подгорици и побудила велико интересовање читалачке публике, осим аутора, говорили су и проф. Светозар Ћираковић, проф. Дарка Деретић, те директор билећке библиотеке Ирена Дунђер.

„Конципирајући књигу као седам аутопоетичких исповијести у којој се нашло око 70 пјесама, Крулановић се исказао као врсан творац пјесничке ријечи са снажним порукама и поукама“, нагласио је проф. Ћираковић.

Директор Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић“ Ирена Дунђер је навела да је поезија Радника Крулановића проткана истинским родољубљем.

„Поезија Радинка Крулановића је мисаона, рефлексивна, тјера нас да размишљамо, тјера нас да дјелујемо. Крулановић, професор филозофије и логике, прије неколике године остао је без посла када је одбио да се одрекне српског језика зарад неког новог, искарикираног језика. Нјегова поезија је, тим прије, снажна, проткана истинским родољубљем“,  рекла је Дунђер.

Програм промоције водио је Марко Ковачевић, који је и читао одабране стихове, уз музичку пратњу ученика Музичке школе Требиње Андреја Вукоје, на гитари.

Радио Требиње