vatra-pozar-1-880x495.jpg (178 KB)

Полицијска управа Требиње апелује на све грађане да предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, како не би изазвали материјалну штету, за шта су запријећене новчане казне и до 1.000 KМ.

Грађанима се савјетује додатни опрез приликом паљења ватре с обзиром да тренутне временске прилике погодују њеном неконтролисаном ширењу и да ватру ни у ком тренутку не остављају без надзора.

Закон о заштити од пожара из новембра 2019. године, као једну од мјера заштите од пожара забрањује паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештења ватрогасно-спасилачке јединице.

Исти закон прописује и новчане казне од 100 до 1.000 KМ за она физичка лица која пале коров и други пољопривредни отпад без обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице, као и уколико не предузме све потребне мјере и радње с циљем спречавања ширења ватре.

Из Полицијске управе Требиње упозоравају да ће лица која не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре и изазову материјалну штету бити санкционисана у складу са важећим законским прописима.