1660041555980(1).jpg (218 KB)

Полицијски службеници Полицијске станице Требиње су идентификовали лице иницијала Л.С. да је у селу Дужи код Требиња,  изазвао пожару близини војних складишта. Ово је потврђено на данашњој конференцији за новинаре.

Према ријечима Петра Козјака, замјеника начелника ове управе Полицијској станици Требиње пријављено је да је избио пожар у мјесту Дужи. Изласком на лице мјеста полицијски службеници су затекли припаднике Ватрогасне јединице Требиње и припаднике Касарне „Билећки борци“, који су по одобрењу команде учествовали у гашењу пожара. Њиховом брзом реакцијом пожар је угашен.

Козјак је навео да Полицијски службеници настављају предузимати друге мјере и радње под надзором Окружног јавног тужилаштва у Требињу с циљем документовања прекршајне или кривичне одговорности наведеног лица.

На данашњој конференцији се говорило и о спријечавању и откривању криминалитета па је, Велибор Вукоје, начелник Сектора криминалистичке полиције казао  да су Полицијски службеници Полицијске управе Требиње извршили претрес лица иницијала С.А. из Билеће, којом приликом су одузели најлонски замотуљак са садржајем бијеле прашкасте материје која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу кокаин.

„Наиме, полицијски службеници су у мјесту Глува Смоква, у Требињу, извршили контролу и претрес лице иницијала С.А. као и путничког аутомобила марке „Renault“, тип „Scenic“ и куће, окућнице и помоћних просторија које лице користи у Билећи. Претресом лица је одузет најлонски замотуљак садржајем бијеле прашкасте материје која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу кокаин, док је претресом куће одузета једна вага за прецизно мјерење са видљивим траговима бијеле прашкасте материје која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу кокаин“, објаснио је Вукоје. Он се осврнуо и на мјесец јул.

О јавном реду и миру као и безбједности саобраћаја у јуну је говорио Миодраг Јанковић, начелник Сектора полиције.

Припремила Сунчица Пешић.