policija.jpg (119 KB)

Љубињска полиција ноћас је, правовременом интервенцијом, одузела ручну бомбу и нож од алкохолисаног лица иницијала Н.Ч. из Љубиња, након запримљене пријаве да хода наоружан око своје породичне куће у ул. Прекопци бб, општина Љубиње, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Љубинац је ухапшен, а извршеним алкотестирањем код њега је утврђено присуство алкохола у организму од 0,93 г/кг.

Према незваничним сазнањима, Н.Ч. је и раније имао агресивне испаде у алкохолисаном стању.

У саопштењу Полицијске управе Требiње се наводи да је по запримљеној пријави, 15 минута након поноћи, обезбијеђено лице мјеста и блокирано шире подручје те да је припадник Полицијске станице Љубиње у једном тренутку искористио прилику и од лица Н.Ч. одузео ручну бомбу и нож. Претресом куће у којој живи Н.Ч. није нађено друго оружје.

Окружно јавно тужилаштво у Требињу је догађај оквалификовало као кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Пронађени марихуана и спид

Полиција је у Требињу пронашла око 25 грама марихуане и 6,2 грама дроге "спид" код лица чији су иницијали М.М. из тог града.

Из Полицијске управе Требиње саопштено је да је јуче приликом претреса овог лица пронађено 7,3 грама марихуане, а да је потом извршен и претрес куће, окућнице и других просторија које лице користи и да је пронађено још 17,6 грама марихуане и 6,2 грама спида.

У саопштењу се наводи да је Полицијска управа Требиње од 10. до 12. јула одузела 5,1 грам хероина, 2,7 грама спида и 2,7 грама марихуане.

Из Управе су навели да ће и у наредном периоду реализовати низ активности с циљем сузбијања уличне препродаје опојних дрога.

Полицијска управа Требиње је за шест мјесеци ове године евидентирала 48 случајева злоупотребе опојних дрога, од којих седам кривичних дјела и 41 прекршај.

Одузето је 72,5 грама кокаина, 118,2 грама марихуане, седам грама амфетамина и осам таблета "екстазија".