ТРЕБИЊЕ │ Стање безбједности на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Требиње у протеклом мјесецу је задовољавајуће – оцијенио је Синиша Лакета, начелник ове управе на данашњој конференцији за новинаре. Он је казао да више пажње треба посветити безбједности саобраћаја.

„Овај проблем не зависи само од МУП-а и полицијских службеника. Ако узмемо у обзир све и возача и возило и пут, инфраструктуру, хоризонталну и вертикалну сигнализацију, саму контролу техничке исправности возила, неопходно је у наредном периоду заједничке циљеве поставити са одређеним надлежним институцијама“, каже Лакета.

Након што је Полицијској станици Гацко недавно пријављен пожар на возилу, полицијски службеници су након увиђаја установили да је возило запаљено јер су нађени трагови који на то указују – потврђује Лакета.

„Истражним радњама дошло се до два извршиоца, једног на подручју Невесиња а другог у Мостару. Против наведених лица је поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу надлежном Окружном јавном тужилаштву“, објаснио је он.

Он се, између осталог, осврнуо на случај „Паповић“ који је, како истиче у континуитету рађен.

„То је обиман предмет који захтијева пун ангажман људства и технике. Све радње које су до сада предузете су идентификовале 19 лица као извршиоце наведених кривичних дијела и под надзором Окружног тужилаштва у Требињу ћемо наставити да радимо на овом случају“, каже он.

Миодраг Јанковић, инспектор у Сектору полиције је казао да је у мају из саобраћаја искључено 126 возача на подручју источне Херцеговине, од којих 93 због вожње под дејством алкохола, 26 због вожње прије стицања права на управљање, а пет због утицаја опијата.

„Значајно је нагласити да полицијски службеници активно раде на сузбијању промета опојних дрога као и да учествују на састанцима Форума за безбједност као и да превентивно одржавају предавања у основним и средњим школама“, каже он.

Према ријечима Ђорђа Авдаловића, начелника Одјељења за општи криминалитет у Сектору криминалистичке полиције у прошлом мјесецу је евидентирано 31 кривично дјело.

„То је више за два кривична дјела у односу на исти период лани. Од укупног броја кривичних дјела на Општи криминалитет се односи 25, на злоупотребу опојних дрога једно, на Привредни криминалитет четири и на безбједност саобраћаја једно“, закључио је Авдаловић.
С.П.