IMG_2231.JPG (170 KB)

Стање безбједности на подручју које покрива Полицијска управа Требиње је задовољавајуће – оцијенио је на конференцији за новинаре замјеник начелника Полицијске управе Миливоје Вуковић.

ПУ Требиње је у протеклом мјесецу евидентирала 25 кривичних дјела, мање за 50 одсто у односу на јул 2018. године. Од укупног броја кривичних дјела на општи криминалитет се односи 23, привредни криминалитет једно и на безбједност саобраћаја по једно кривично дјело“, казао је Вуковић.

Према подацима Полицијске управе Требиње, током јула евидентирано је 45 саобраћајних незгода, 63 одсто мање у односу на упоредни период, од којих је једна са погинулим лицем. Евидентирано је 20 нарушавања јавног реда и мира, 16,7 одсто мање у односу на исти период протекле године.

На конференцији говорили су и начелник Сектора полиције, Петар Козјак и начелник Одјељења за привредни криминалитет, Сектора криминалистичке полиције, Жељко Ђоговић.

Новцем за лице са посебним потребама купила климу

Жена из Требиња коју је Центар за социјални рад ангажовао на његовању лица са посебним потребама, злоупотријебила је новац у вриједности од 2.100 марака, намијењен овом лицу, потврђено је из Полицијске управе Требиње.

"Она је била плаћена за то што је радила, али је, добијајући на рачун одређену накнаду за потребе овог лица, имала платну картицу коју је могла користити да би куповала оно што је потребно лицу са посебним потребама, али је тај новац користила да купује за себе, попут клима уређаја и других ствари потребних њој лично, што је врло ружан начин злоупотребе", казао је Жељко Ђоговић, начелник Одјељења за привредни криминал у Сектору крим полиције. 

Он је појаснио да је жена на овај начин починила кривично дјело проневјере.