ТРЕБИЊЕ │ Удружење за узајамну помоћ у душевној невољи „Соната“ данас прославља пунољетство.

Тим поводом, у малој сали Градске управе данас је одржана и годишња скупштина.

Михољка Јанковић, предсједник „Сонате“, каже да је у 18 година од постанка овог удружења уложено много труда и рада заједничким снагама и чланова и волонтера.

„Скупштина служи као ретроспектива онога што смо урадили у току године. Ја сам веома задовољна, поготово волонтерима, психијатрима, психолозима, социјалним радницима и свима онима који су несебично помагали наше удружење“, истакла је Јанковић.

Према ријечима Зорана Милошевића, начелника Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња, удружење „Соната“ увијек може да рачуна на помоћ Градске управе.

„Желим да одам признање овом удружењу и сигуран сам да пружају велику бригу нашим људима. Не желимо да бјежимо од проблема, желимо да их рјешавамо, да се сви заједно суочавамо заједно са њима јер психички проблеми су нешто што све нас може задесити у стресном времену, времену брзог живљења. Градска управа ће увијек бити подршка 'Сонати'“, казао је Милошевић.

Јасминка Кумро већ дужи низ година волонтер је „Сонате“. Она каже да је као умјетница помагала удружењу у смислу креативних радионица. Тако своје знање несебично дијели свим корисницима овог удружења.

Наташа Станић, као члан удружења и као књижевник, каже да је комуникација и друштво данашњем човјеку најпотребнија.

„Сви можемо ријешити наше проблеме али заједно јер сваки терет је много лакши ако га подјелимо са неким другим. Не треба ништа држати у себи“, каже Станићева.

Најважније терапије удружења „Соната“ су дружење, комуникација, радно окупациона терапија, као и психотерапија.

С.П.