h.JPG (155 KB)

Радио Требиње данас је прославио 46 година постојања и успјешног рада.

Од далеке 1975. године и тог 29. новембра, када је ријечима спикера Николе Kалопера „Овдје Требиње“ почела нова ера информисања за грађане Требиња и Источне Херцеговине, и данас, у времену нових медија, трајемо и опстајемо, истрајавамо на професионалном, објективном и одговорном раду.

Због пандемије вируса корона, рођендан смо прославили скромније и, као и увијек, радно, уз жељу да вирус корона што прије буде дио наше прошлости, како бисмо нове рођендане славили у срећнијој свакодневици, уз још боље радијске садржаје.

IMG_8314.JPG (153 KB)

Редакцију Радио Требиња данас су посјетили градоначелник Требиња Мирко Ћурић и предсједник Скупштине града Драгослав Бањак, који су честитали јубилеј директору Центра за информисање и образовање Манојлу Ћуку и свим запосленим.

„Данас је значајан дан за Радио Требиње и наш град, 46 година је сигурно значајна годишњица, јер у вријеме када је Радио Требиње почео да емитује програм на овом подручју није било више медија. Наше мишљење је да овај медиј треба и даље да буде озбиљан и објективан. Наши суграђани му вјерују и то тако треба да остане. Ми као Град ћемо уложити све како би овај медиј пратио технолошки развој, а у наредном периоду ћемо издвојити значајна средства за нову опрему и боље услове рада запослених. А на запосленима је да наставе и даље да раде за добробит нашег града и заједнице, а на понос свих нас“, истакао је градоначелник Ћурић.

Директор Центра за информисање и образовање Манојло Ћук је честитао 46. рођендан радија, уз ријечи захвалности градској управи, као оснивачу наше установе, која нам пружа вишедеценијску подршку.

„46 постојања и рада овог медија само потврђује једну озбиљност медија који траје. Све ове протекле године, од 1975. године показало се да се Радио Требиње слуша, да њему људи вјерују, да је објективан, медиј који прати све нове трендове“, истакао је Ћук.

У времену, како је истакао, „медијског лудила“ данас се веома тешко снаћи. „У овом општем медијском лудилу, када се данас неријетко иде са дезинформацијама и запаљивим вијестима, треба сачувати овај медиј да буде објективан, правовремен и тачан, што ми и јесмо, да га наши суграђани цијене у смислу објективности. Увијек сам инсистирао на томе да запослени који раде у наша три медија – листу „Глас Требиња“, Радио Требињу и нашем радијском порталу - да останемо онакви какви смо били у свим годинама колико трајемо. Не смијемо се мијењати и подлећи свим утицајима разних мешетара по питању медијске сцене. Изградили смо свој систем рада, који је функционише. Данас остати вјеродостојан и истинит је наш највећи успјех“, закључио је Ћук.

Рођендан Радио Требињу честитали су и колеге из других источнохерцеговачких медија, уз жељу за што бољи рад наше радио станице и у наредним деценијама.

IMG_20211129_093942.jpg (204 KB)

Поводом рођендана, гости нашег Јутарњег програма и домаћина у студију Дарка Куртовића били су дугогодишњи спикер, новинар и уредник Радио Требиња Момир Бркић и наша стална слушатељка, Рајка Кебељић, некадашња изврсна и вишеструко награђивана пливачица „Леотара“, која је уз талас Радио Требиња од првог дана. Ни овог пута није изостала Рајкина чувена Добош торта, коју нам, у знак вишедеценијског пријатељства, увијек радо направи.

О радију некад и сад говорили су спикер Биљана Медар и тонски реализатор Вукан Ковач, а нашим вјерним слушаоцима смо током четверочасовног Јутарњег програма додијелили и пригодне награде, у знак захвалности на повјерењу које нам указујете скоро пола вијека.

Послушајте фрагменте из нашег рођенданског Јутарњег програма.