252602.jpg (75 KB)

Размена потписаних докумената завршена је данас у оквиру Првог свесрпског сабора "Један народ, један сабора - Србија и Српска" а том свечаном чину присуствовали су и предсједници Србије и Републике Српске Александар Вучић и Милорад Додик.

Документа су размијенили министри у обе владе.

Меморандум о сарадњи између министарстава управе и локалне самоуправе Србије и Републике Српске размијенили су ресорни министри Јелена Жарић–Ковачевић и Сенка Јујић.

Меморандум између министарстава пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије и Републике Српске о сарадњи у области аграрних плаћања размијенили су министри Александар Мартиновић и Саво Минић.

Меморандум о разумијевању између Министарства културе Србије и Министарства просвјете и културе Републике Српске о сарадњи у области филмске умјетности и другог аудио-визуелног стваралаштва размијенили су савјетник министра Србије и Жељка Стојичић.

Споразум о сарадњи између Министарства за бригу о породици и демографију Србије и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске размјениле су министри Милица Ђурђевић Стаменковски и Селма Чабрић.

252600.jpg (76 KB)

Меморандум о сарадњи Влада Србије и Републике Српске ради јачања веза припадника српске дијаспоре са Србијом и Републиком Српском размијенили су министар без портфеља Ђорђе Милићевић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Српске Златан Клокић.

Меморандум о заштити заједничких трговинских интереса између Министарства унутрашње и спољне трговине Србије и Министарства трговине и туризма Републике Српске размијенили су министри Томислав Момировић и Денис Шулић.

Савјетник предсједника Србије Бранка Ђукић и министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић потписале су и уговор о донацији књига др Слободана Ристановића.

Размјена докумената услиједила је након заједничке сједнице влада Србије и Српске, а на којој су говорили и двојица предсједника и патријарх Порфирије.