ТРЕБИЊЕ │ Прва утакмица  рукометаша „Леотара“ у овој години биће и својеврсни спортски спектакл – ревенш сусрет 1/8 финала рукометног купа БиХ са СЕХА лигашем и вишеструким прваком БиХ „Извиђачем“ из Љубушког, који се игра у суботу, 26. јануара, у спотској дворани „Милош Мрдић“.

У првом сусрету Требињци су били надомак сензације – пружили су изванредну партију, водили током читавог меча два или три гола разлике, али су  домаћи у завршници ипак успјели да сачувају образ и изборе минималну побједу 26:25.

„Тако да су све карте отворене и у суботу ћемо покушати да избацимо првака. Очекује нас једна врло тешка утакмица – наш противник је јако квалитетна, млада и школована екипа, са доста репрезентативаца, сениорских и јуниорских. Позвао бих требињску публику да нам да додатни елан и вјетар у леђа да и ми дамо свој максимум и покушамо остварити сензацију“, истакао је вечерас на прес конференцији клуба шеф стручног штаба „Леотара“ Дарко Таврић.

Милимир Нинковић, капитен требињских рукометаша, напоменуо је да се за суботњи сусрет у Купу БиХ и предстојећи наставак првенства спремају већ 15 дана.

„У утакмици прије мјесец дана показали смо да можемо да играмо и да се носимо са њима. Нисмо их прецијенили, а тако ће бити и у суботу. Ако поновимо игру из првог меча имамо разлога да се надамо проласку даље“, истиче Нинковић.

Утакмица је од 17 часова, а улаз је бесплатан.

Требињски премијерлигаш у наставак првенства улази ослабљен у односу на јесењу полусезону - Мићић и Бојевић су напустили клуб у зимској паузи, а у међувремену су се повриједила три играча – међу којима су и најбољи стријелци „Леотара“ Гленџа и Милојевић, на које екипа неће моћи да рачуна у сусрету против „Извиђача“.

Нових играча у тиму нема, али у клубу истичу да трагају за појачањима, у првом реду на бековским позицијама.

„Наш циљ у наставку сезоне је завршница првенства – плеј оф, а то је реалан циљ и све испод тога сматрали би неуспјехом. Такође, уз добар резултат сениорског тима, желимо и да омасовимо клуб, да имамо што више дјеце, успоставимо мини-рукомет у основним школама. И оно што свакако желимо је да Требиње у наредних пет година постане препознатљиво - и по рукомету“, истиче члан управног одбора клуба Стеван Бекан.

Р.С.