1653324367397.jpg (111 KB)

Премијер лига БиХ у рукомету је завршена, а Рукометни клуб „Леотар“ је завршио на петом мјесту на табели.

Чланови клуба су задовољни успјехом који су у протеклој сезони постигли, истичући да су ово рекордни резултати клуба за 65 година постојања.

Претходну сезону обиљежио је велики број побједа када је РК Леотар у питању. Од 28 утакмица, 18 је завршено у корист требињског тима.

“Оно што бих у име управе и сарадника Рукометног клуба Леотар желио да кажем јесте да се прије свега захвалим играчима, стручном штабу и свима онима који су дио нашег тима на свему оном што су радили ове сезоне. Ово је једна сјајна сезона, најбоља у историји нашег клуба и можемо бити јако поносни на све оно што је урађено. Наравно, и у наредној сезони ћемо се трудити да подижемо ниво рада и организације и да обезбиједимо што боље услове нашим играчима”, каже Стеван Бекан, предсједник клуба.

Дарко Таврић, шеф стручног штаба сагласан је да је овогодишњи резултат Леотара највећи успјех у историји РК „Леотар“.

“Иако смо 80 одсто лиге провели на трећој позицији, на крају смо завршили пети, али ја немам зашто да се жалим, заиста сам поносан и искористио бих прилику да честитам играчима, управи, мом стручном штабу који су ове године обавили сјајан посао”, наглашава Таврић.

Веселин Савовић, капитен екипе сагласан је да је направљен велики и значајан успјех у овој сезони.

“Задовољан сам са овим што смо остварили. У наредној сезони наставићемо да растемо и надамо се још већем успјеху”, каже Савовић.

Што се тиче појачања за наредну сезону истакнуто је да ће фокус бити на домаћим играчима из млађих категорија.

Рукометни клуб „Леотар“ ће са припремама почети крајем јула.