ТРЕБИЊЕ I Управа РК „Леотар“ вриједно ради на формирању екипе за Премијер лигу БиХ. Иако већина клубова још увијек користи љетњу паузу, у табору плаво-бијелих је као у кошници.

„Тренутно настојимо да комплетирамо екипу и већ смо постигли договор са неколико квалитетних играча. Наши нови чланови су голман Лука Радовић и десно крило Лазар Јанковић, обојица пристигла из пожешке Слоге. Ту је и лијево крило из Дервенте Владо Драганић који је раније играо за Леотар и средњи бек Александар Гленџа који је играо за Партизан и Колубару. У наше редове вратили су се десни бек Александар Милојевић и пивот Радован Уљаревић који су прошле сезоне носили дрес добојске Слоге", рекао је тренер Леотара Милан Симоновић.

Како ствари сада стоје прозивка, односно званични почетак припрема предвиђен је за 20. јул, до када би и екипа требало да буде комплетирана.

„Уводна недјеља биће одрађена у Требињу, а потом се на десет дана селимо у Невесиње. Почетком септембра имаћемо и јак међународни турнир у Требињу на којем ће, уз Леотар, учествовати Металопластика, Ловћен и Дубровник. Тако јаке утакмице ће нам помоћи да спремни дочекамо старт првенства“, додао је Симоновић.

Примарни циљ руководства Леотара је пласмaн од 4 до 8 мјеста што најбоље показује колики се озбиљно приступило плановима за наредну сезону.

„Није нам циљ био само да изборимо пласман у елитно друштво, па да се боримо за голи опстанак. Правимо екипу која ће бити тежак залогај како на домаћем, тако и на гостујућим паркетима за све противнике. И у лиги РС смо ишли постепено, из године у годину подижући квалитет рукомета. Надамо се да је ово један нови почетак у дугогодишњој традицији РК Леотар“, истичу у управи овог клуба.

Радио Требиње