ТРЕБИЊЕ │ Рукометаши „Леотара“ у предстојећу сезону у Премијер лиги крећу са амбицијама да постану стабилан учесник највишег ранга такмичења бх. рукомета, а прошлосезонском тиму, који је освојио титулу првака Српске и изборио пласман у Премијер лигу, на том задатку помоћи ће и шест појачања пристиглих у клуб, речено је вечерас на прес конференцији требињског рукометног клуба.

Предсједник управног одбора „Леотара“ Владан Шегрт каже да су тим појачали повратници у требињски рукомет – десни бек Александар Милојевић и пивот Радован Уљаревић из добојске „Слоге“, те лијево крило Владо Драганић из „Дервенте“, којима су се придружила и три играча из србијалнске лиге – лијеви и средњи бек Александар Гленџа из „Колубаре“, те десно крило и бек Лазар Јанковић и голман Лука Радовић из пожечке „Слоге“.

„На овоме нећемо стати јер планирамо да доведемо још једно или два појачања, како процијени стручни штаб на челу са Миланом Симоновићем, који има наше апсолутно повјерење. Желимо високе циљеве. Не желимо уопште да размишљамо о борби за опстанак, у овом тренутку ни о четири прва мјеста која воде у доигравање за првака и Европу, али нека златна средина је нама циљ на идућу сезону“, казао је Шегрт.

Уз стабилан премијерлигашки статус, наставља Шегрт, други важан циљ управе је развој властите школе рукомета, а трећи – развој и промоција овог спорта на нивоу Херцеговине, кроз изградњу снажног регионалног савеза и формирање регионалне рукометне лиге за млађе узрасне селекције.

Шеф стручног штаба рукометног клуба „Леотар“ Милан Симоновић казао је да је тим прије неколико дана почео припреме.

„Сутра већ путујемо у Невесиње гдје ћемо десетак дана радити на физичкој припреми, а када се вратимо до почетка првенства тренираћемо овдје у Требињу уз одређен број пријатељских утакмица. За сада је све у најбољем реду, екипа је добром здравственом статусу, радимо квалитетно и напорно“, истакао је Симоновић додајући да се почетак бх. првенства очекује половином септембра.

Генерална проба за премијерлигашка искушења, како је речено, биће Међународни турнир пријатељства, који ће се 1. и 2. септембра одиграти у новосаграђеној дворани у оквиру спортско-рекреационог комплекса Града сунца, а на којем ће требињски рукометаши имати прилику да одмјере снаге са реномираним ривалима  - двоструким европским прваком „Металопластиком“ из Шапца, вишеструким прваком Црне Горе цетињским „Ловћеном“ и екипом Дубровника.
Р.С.