IMG_2739.JPG (236 KB)

Група руских новинара данас је у оквиру путовања кроз градове и општине Републике Српске посјетила Требиње, гдје ће обићи најзначајније туристичке знаменитости нашег града које ће представити руском тржишту.

Делегацију удружења новинара Русије данас је угостио градоначелник Мирко Ћурић који је истакао да ће руским новинарима бити представљено све оно што може бити атрактивно потенцијалним руским туристима.

„Сматрамо да ћемо преко њих најбоље представити наше туристичке потенцијале, како би наш град привукао што више туриста из Русије“, казао је он.

IMG_2744.JPG (275 KB)

Председник Савеза новинара Русије  Владимир Соловјев истакао је да се Требиње значајно промијенило у односу на период када је овдје боравио током деведесетих година прошлог вијека.

"У посјети Требињу и Републици Српској бораве 32 новинара. Након Требиња, посјетићемо Вишеград, Јахорину, Бањалуку, Београд", навео је Соловјев.

Он је истакао да му је веома драго што је поново у Требињу, присјећајући се времена када је као новинар државне руске телевизије извјештавао из нашег града.

Осим Соловјева, на пријему код градоначелника били су, између осталих, и директор Сверуског центра за истраживање јавног мњења Валериј Федоров, предсједник Центра за развој регионалне политике Иља Грашченков, руководилац пројекта Balkanist.ru Олег Бондаренко.

У посјети Републици Српској, између осталих, бораве новинари "Независне газете", руске Националне географије, руског Дискаверија, Московског комсомолеца, Новог данa и многих других.

Ова делегација борави у Републици Српској у организацији Представништва Републике Српске у Москви.