Женска екипа Шаховског клуба „Требиње“ освојила је титулу шампиона Премијер лиге БиХ на турниру који је одржан у Тузли.

Екипа коју је предводила велемајстор Ана Бендераћ остварила је три побједе: у првом колу побиједила је „Напредак“ из Зенице 2,5:1,5, у другом „Слободу“ из Тузле са 3,5:0,5 и у посљедњем колу „Грачаницу“ са 4:0.

Поред Ане Бендераћ за Шаховски клуб „Требиње“ наступале су још и Маша Максимовић, Милица Попадић, Јелена Томић и Јелена Гушић.

„Изузетно ми је драго што смо у свом дебитантском наступу у Премијер лиги освојили титулу државног првака. Дјевојке су одиграле одлично и на задовољство свих биле итекако убједљиве. Посебно бих се захвалио велемајстору Ани Бендераћ која је на најбољи могући начин предводила нашу екипу“, каже Тихомир Симанић, секретар Шаховског клуба „Требиње“.

Према његовим ријечима женска екипа Шаховског клуба „Требиње“ изборила је пласман у Куп европских шампиона у шаху који се игра по турнирском систему. Мјесто и термин одигравања је још увијек непознат, али у клубу изражавају наду да ће и шахисткиње „Требиња“ бити дио највеће европске смотре шаха.

Тренутно се у Тузли игра и мушки сениорски екипни шампионат на коме игра и „Леотар плус“.

Након три одиграна кола шахисти из нашег града, које предводе велемајстори Огњен Цвитан и Миодраг Савић, тренутно заузима осмо мјесто на табели.

Р.М.