У Требињу је данас потписан споразум о партнерству између два најстарија пливачка клуба у Републици Српској, требињског Леотара и бањалучког Борца.

20200923135333_622782.jpg (115 KB)

Како је истакнуто, циљ ове сарадње је промоција здравих вриједности.

"Свим срцем радимо за развој пливачког спорта и то без личног и материјалног интереса. Мени је пливање хоби, а не бизнис и желим да улажем све своје напоре и везе да развијам пливачки спорт и да дјеци и озбиљним пливачицама и пливачима пружим оптималне услове за рад. То је оно што ме испуњава. Желим да оставим позитивне трагове из себе. Обзиром да у спорту нажалост имамо оне који гледају само своју корист, зна се да за такве неће бити мјеста у овом спорту. Овим споразумом шаљемо здраву поруку, поруку сарадње и међусобне подршке два велика спортска бренда, коју ће осјетити чланови ова два клуба у наредном периоду", каже Жељко Панић, спортски директор ПК Борац.

Из требињског спортског колектива истичу да је велика ствар "да два велика спортска бренда успоставе сарадњу".

"Веома сам срећан. Када се многи раздвајају ми без икаквог компромиса доносимо супротне одлуке, а то су сарадња, подршка, истинско пријатељство, али уз све то иду и бољи услови за све нас. Ово је стварно велика ствар да се ова два бренда који су најпрепознатљивији у региони договоре да направе међусобни сарадњу и то искључиво само због интереса пливача и никог више. Бањалука већ има затворени олимпијски базен, док Требиње треба да га добије и баш зато морамо да припремимо терен на вријеме како бисмо могли реализовати све оне ствари које смо планирали", рекао је Зоран Чучковић, предсједник Пливачког - ватерполо клуба Леотар.