Srn2021-6-9_1058293_1.jpg (118 KB)

У Источном Новом Сарајеву састали су се начелник ове општине Јован Катић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић у оквиру свечаности и пригодних догађаја поводом Дана и крсне славе ове локалне заједнице - Спасовдана.

"Данас смо у изузетној прилици да са нашим драгим пријатељима из Требиња разговарамо о будућим заједничким пројектима наше општине и Града Требиња, посебно на унапређењу привредно-економских односа, развоју инфраструктуре и сарадње у областима образовања, културе, спорта и туризма, што је једна од главних карактеристика овог знаменитог града на Требишњици", рекао је Катић Срни уочи састанка.

Srn2021-6-9_1058293_2.jpg (154 KB)

Након овог сусрета нису планиране изјаве за новинаре, а за 12.30 часова најављено је свечано отварање "Херцеговачке куће" у пословном дијелу нове спортске дворане, у присуству Катића, Ћурића, те бројних званица и гостију.

У овој продавници, која је осим Требиња већ отворена у Београду и Бањалуци, нуде се аутохтони херцеговачки производи - сир, пршут, мед, вино, чајеви, козметички препарати израђени на биљној бази /мелеми, креме, етерична уља/, те поврће и воће са овог поднебља.