БЕОГРАД │ Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће Српска и Србија 4. августа у Бачкој Паланци обиљежити 23 година од прогона српског народа у хрватској војној акцији "Олуја".

Додик је, послије састанка са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду, истакао да је то велика ствар за српски народ.

Предсједник Српске је захвалио Вучићу за пажњу коју пружа Републици Српској када је ријеч о инфрастурктурним пројектима, те нагласио како је најважнији међу њима ауто-пут који би повезао Бањалуку и Београд.

Он је поновио да Српска остаје приврежена да правац пута, који финансира Турска, буде преко Вишеграда.

Додик је истакао да је Вучића упознао о пријетњама ратом које је упутио некадашњи ратни командант Армије БиХ из Сребренице Насер Орић, за које је навео да су узнемиравајуће за српски народ, али и да су институције Српске спремне да дају одговор.

Предсједник Српске је захвалио Вучићу за веома јасан став да Србија више неће дозволити никакве "Олује".

Додик је напоменуо да Српска подржава Србију када је ријеч о Косову и Метохију.

Предсједник Србије Александар Вучић је рекао да је са предсједником Републике Српске разговарао о инфраструктурним питањима, повезивању Републике Српске и Србије и Србије и БиХ.

"Србија хоће да што пре повеже своју територију са територијом Републике Српске и БиХ", истакао је Вучић.

Он је истакао да је на састанку било ријечи о начину обиљежавања стотину година од побједе у Првим свјетском рату, те да је договорено формирање радне групе.

Према његовим ријечима, било је ријечи и о заједничким предметима које ће изучавати дјеца у школама Српској и Србији.

"Веома сам задовољан што имамо овакву врсту веома добре комуникације, размене ставова и мишљења", истакао је Вучић, те додао да је Додика информисао о свему што се дешава сада у вези са Косовом и Метохијом.

СРНА/ Фото: Танјуг