Сергејеви сусрети у Љубињу, који се традиционално одржавају почетком августа, ове године, седми пут по реду, обиљежени су скромно и достојанствено.

IMG-2d0923ba9ae592bad146930ca65116ca-V.jpg (229 KB)

Наиме, због поштовања посебних мјера изазваних постојећом епидемиолошком ситуацијом, седми сустети су обиљежени без уобичајене књижевно -поетске вечери и културно-забавног програма.

Умјесто тога, 3. августа, на дан пјесниковог рођења, делегација одбора за организацију сусрета у присуству професора Ратомира Ћука, пјесниковог оца, положила је цвијеће на пјесников споменик у градском парку у Љубињу и упалила свијеће на гробљу у селу Крајпољу, гдје је пјесник сахрањен.

IMG-c16b76586133264b4b91106feec6bb8b-V.jpg (179 KB)

Због посебних мјера, изостало је и прошле године најављено покретање Љубињских љетних свечаности, за шта је идеја потекла од првих матураната љубињске гимназије, коју су управо прошле године обиљежили 40. годишњицу матуре. На идеји су радили и људи градске библиотеке „Др Љубо Михић“ из Љубиња и Ратомир Ћук, пензионисани професор и покретач рада љубињске гимназије.

Свечаности су замишљене као низ културно-забавних, књижевно-поетских, музичких и спортских дешавања, које би трајале у периоду од почетка јула до 21. септембра, празника Рођења Пресвете Богородице - Крсне славе општине Љубиње.

Иначе, из одбора за организацију сусрета кажу да је ове године морало овако, а наредних, надаје се - пуним једрима напријед.