Стање безбједности на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Требиње у априлу је добро -  оцијенио је ово на данашњој конференцији за новинаре, Синиша Лакета, начелник ове управе.

„Што се тиче безбједности саобраћаја, нажалост,  имали смо саобраћајну несрећу са погинулим лицем. Зато бих искористио прилику - с обзиром да је пред нама туристичка сезона - да апелујем на возаче да се придржавају прописа и стриктно воде рачуна о брзини кретања моторних возила, као и о томе да у алкохолисаном стању не возе“, каже Лакета и додаје да ће активности полицијских службеника у наредном периоду посебно бити усмјерене на алкохол и брзину.

Забиљежен нови облик криминалитета

„Кривичним дјелом –превара одређена група лица на подручју наше управе а и шире стицала су противправну имовинску корист веће вриједности. Полицијски службеници су идентификовали ову групу и исти су ухапшени на основу наше потраге. Налазе се у притвору у затворској јединици Требиње“, каже Лакета.

Облици са којима се није ПУ Требиње у већој мјери до сада сретала су и кривична дјела која су радили мигранти.

„Евидентирана су четири отуђења моторних возила која нису била адекватно обезбијеђена.  Наши полицијски службеници су пронашли три, два у РС а једно у Федерацији. Такође смо имали и кривична дјела – крађе, на штету грађана и мигранти који су то починили су предати Окружном јавном тужилаштву“, закључио је Лакета.

Петар Козјак, начелник Сектора Полиције је истакао да је евидентирано 21 нарушавање јавног реда и мира, мање за три у односу на упоредни период. Козјак каже да је од тога почињено 26 прекршаја, што је за 13 мање у односу на април 2018,  док је број починилаца 26, мање за осам.

О стању криминалитета, данас је говорио Бојан Дабић, начелник Сектора криминалистичке полиције.

„ПУ Требиње је у априлу ове године, евидентирала 22 кривична дјела, мање за десет у односу на прошлу годину. На Општи криминалитет се односи 16, Злоупотребу опојних дрога три, на Привредни криминалитет један и на Безбједност саобраћаја два“, нагласио је Дабић.

С.П.